Vörösboros szilvaleves

Hozzávalók: 60 dkg szilva, 7 dl tejföl, csipet só, 1 dl vörösbor, 6 dkg kristálycukor, 1 kiskanál őrölt fahéj, 1 csapott evőkanál liszt, 11 dl víz.

Elkészítés: A 60 dkg szilvát megmossuk és kimagozzuk. Egy liter vizet felforralunk, és a csipet sóval, a 6 dkg kristálycukorral és az egy kiskanál őrölt fahéjjal ízesítjük. A szilvát negyedeire daraboljuk, a leveshez adjuk, puhára főzzük. Egy dl tejfölben simára keverjük az egy csapott evőkanál lisztet, és hozzáadjuk az 1 dl vörösbort és az 1 dl vizet, majd a leveshez adjuk. Hidegen és melegen egyaránt kitűnő fogasztás.

Ajánló: 

Egy finom gyümölcsleves ebédre vagy vacsorára bármikor remek partnernek bizonyul az asztalnál. Nyáridőben gyerekek és felnőttek nagy kedvence lehett a szilvés leves. Ínyenceknek borral is nagyszerű élmény lehet…