Hozzávalók:
- 30dkg liszt
- 10 cs sütőpor
- 8 dkg porcukor
- csipet só
- 12 dkg sertészsír vagy vaj
- 2 db tojás (1 a kenéshez)
- 1 tejföl
A töltelékhez:
- 15 dkg szilvalekvár
- 50 dkg magozott szilva
- fahéj érzéssel
- 5 dkg durvára vágott dió
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrnak, de nem gyúrás után nem kell pihentetni a tésztát. Egy pite formába helyezzük a tészta 2/3-t. A szilvalekvárt a tetejére kenjük, majd a fahéjas szilvákat rászórjuk. A maradék tésztát vékonyra nyújtjuk, csíkokra vágjuk és berácsozzuk a pitét. Megkenjük tojással és megszórjuk a vágott dióval. Légkeverssel 160 fokon 40-50 percig sütjük.
Ajánló:
Kiváló vendégváró sütemény, bármilyen szezonális gyümölcsből könnyen, gyorsan elkészíthető, nem kell bíbelődni vele a konyhában!