Mágnás diós-szilvás pite

Hozzávalók:

  • 30dkg liszt
  • 10 cs sütőpor
  • 8 dkg porcukor
  • csipet só
  • 12 dkg sertészsír vagy vaj
  • 2 db tojás (1 a kenéshez)
  • 1 tejföl

A töltelékhez:

  • 15 dkg szilvalekvár
  • 50 dkg magozott szilva
  • fahéj érzéssel
  • 5 dkg durvára vágott dió

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrnak, de nem gyúrás után nem kell pihentetni a tésztát. Egy pite formába helyezzük a tészta 2/3-t. A szilvalekvárt a tetejére kenjük, majd a fahéjas szilvákat rászórjuk. A maradék tésztát vékonyra nyújtjuk, csíkokra vágjuk és berácsozzuk a pitét. Megkenjük tojással és megszórjuk a vágott dióval. Légkeverssel 160 fokon 40-50 percig sütjük.

Ajánló:

Kiváló vendégváró sütemény, bármilyen szezonális gyümölcsből könnyen, gyorsan elkészíthető, nem kell bíbelődni vele a konyhában!