Hájas szilvás kiskiflik

Hozzávalók: 

  • 60 dkg finom liszt
  • 30 dkg kiolvasztott sertésháj J
  • 2 dl kefir vagy tejföl
  • 3 tojássárgája + csipet só
  • 20-30 dkg szilvalekvár
  • 15-20 dkg porcukor
  • 3 csomag vaníliás cukor (amíg meleg porcukorba forgatjuk)

Elkészítés:

A lisztet a hájjal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót. Egy éjszakát hűtőben pihentetjük!

Kb. 12 gombócot formázunk a megpihent tésztából, amit vékonyra nyújtunk, és cikkekre vágunk.

Lekvárral töltjük, és a szélesebb végénél fogva feltekerjük, tepsire pakoljuk, és forró (180 Fok forró levegő) sütőbe megsütjük. Míg meleg vaníliás porcukorba megforgatjuk.

Ajánló:

Aki szereti a régi ízeket azoknak ajánljuk. Felidézi a múlt emlékeit, amikor a nagyi kedveskedett egy ilyen süteménnyel.

Nem igényel túl sok időt a kivitelezése. Sokáig elálló édességről beszélünk, csak legyen belőle elegendő!