Hozzávalók:
- 60 dkg finom liszt
- 30 dkg kiolvasztott sertésháj J
- 2 dl kefir vagy tejföl
- 3 tojássárgája + csipet só
- 20-30 dkg szilvalekvár
- 15-20 dkg porcukor
- 3 csomag vaníliás cukor (amíg meleg porcukorba forgatjuk)
Elkészítés:
A lisztet a hájjal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót. Egy éjszakát hűtőben pihentetjük!
Kb. 12 gombócot formázunk a megpihent tésztából, amit vékonyra nyújtunk, és cikkekre vágunk.
Lekvárral töltjük, és a szélesebb végénél fogva feltekerjük, tepsire pakoljuk, és forró (180 Fok forró levegő) sütőbe megsütjük. Míg meleg vaníliás porcukorba megforgatjuk.
Ajánló:
Aki szereti a régi ízeket azoknak ajánljuk. Felidézi a múlt emlékeit, amikor a nagyi kedveskedett egy ilyen süteménnyel.
Nem igényel túl sok időt a kivitelezése. Sokáig elálló édességről beszélünk, csak legyen belőle elegendő!