Szilvásgombóc
Hozzávalók: 3 összmarék liszt, 2 tojás, 8 közepes nagyságú krumpli, 1 kg szilva, 2 evőkanál olaj, [...]
júl
Aszalt szilvával töltött pulykamell
Hozzávalók: 40 dkg kimagozott aszalt szilva, 8 szelet, kb. 15 dkg-os pulykamell, só, 8-8 szelet pulykasonka [...]
júl
Vörösboros szilvaleves
Hozzávalók: 60 dkg szilva, 7 dl tejföl, csipet só, 1 dl vörösbor, 6 dkg kristálycukor, 1 [...]
júl
A szilvásgombóc rövid története
A szilvásgombóc klasszikus étele a magyar gasztronómiának. A töltött tészták közé tartozik, amelyeket meleg éttermi [...]
júl
Aszalt szilvával az egészségért
KÖZISMERT, HOGY AZ ASZALT SZILVA ENYHÍTI A SZÉKREKEDÉST, ÉS VÉD A BETEGSÉGEK ELLEN. NÉHÁNY PLUSZ INDOK [...]
júl
Szilvatermesztés szarvasi története
A szarvasi szilvatermesztést az 1790-es évektől írott dokumentumok igazolják. Tessedik Sámuel evangélikus lelkész mezőgazdasági taniskolája a [...]
júl
- 1
- 2