Szilva minden mennyiségben Szarvason
2022. szeptember 9. és 11. között rendezik meg a XXIV. Szarvasi Szilvanapo kat. A háromnapos [...]
aug
Termésáldás
2011-ben Csasztvan András kezdeményezésére szakmai munkacsoport alakult Szarvason, annak érdekében, hogy összegyűjtse azokat az információkat, dokumentumokat, melyek alátámasztják, [...]
aug
Testvérvárosok
Szilágysomlyó Szilágysomlyó város Romániában, Szilágy megyében fekszik. A két település 1995-ban írt alá testvérvárosi megállapodást [...]
aug
Prohászka Béla élményei
Prohászka Béla a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke, Venesz díjas Olimpiai Aranyérmes Mesterszakács [...]
aug
Dr. Farkasinszki Ildikó interjú
IdeSüss Ildikó? Mit takar a név? Idesüss Ildikó – a Viasat3 csatorna által 2017-ben meghirdetett [...]
aug
Erdős Hanna
Miért jó szilvával ’dolgozni’, sütni? 2016-ban először voltam a szilvanapokon a zsűriben, örömmel teszek eleget [...]
júl
Mágnás diós-szilvás pite
Hozzávalók: 30dkg liszt 10 cs sütőpor 8 dkg porcukor csipet só 12 dkg sertészsír vagy [...]
júl
Babák Mihály élményei
Mit jelent Ön számára a szarvasi Szilvanapok? Hagyományt, találkozásokat, együttléteket, jókedvet, vidámságot. Ma már nyugodtan [...]
júl
A cukor, mint tartósító
A befőzésről A cukorral való gyümölcstartósítás egyik módja a befőzés.A parasztháztartásokban cukor e célra az [...]
júl
Így fogyaszthatod a szilvát
Nyersen: Augusztus és szeptember magasságában legjobb, ha nyersen fogyasztod a szilvát, hiszen ebben a formában [...]
júl
Hájas szilvás kiskiflik
Hozzávalók: 60 dkg finom liszt 30 dkg kiolvasztott sertésháj J 2 dl kefir vagy tejföl [...]
júl
Szilvásgombóc
Hozzávalók: 3 összmarék liszt, 2 tojás, 8 közepes nagyságú krumpli, 1 kg szilva, 2 evőkanál olaj, [...]
júl
- 1
- 2