Szilva minden mennyiségben Szarvason

2022. szeptember 9. és 11. között rendezik meg a XXIV. Szarvasi Szilvanapo­ kat. A háromnapos [...]

Termésáldás

2011-ben Csasztvan András kezdeményezésére szakmai munkacsoport alakult Szarvason, annak érdekében, hogy összegyűjtse azokat az információkat, dokumentumokat, melyek alátámasztják, [...]

Testvérvárosok

Szilágysomlyó Szilágysomlyó város Romániában, Szilágy megyében fekszik. A két település 1995-ban írt alá testvérvárosi megállapodást [...]

Prohászka Béla élményei

Prohászka Béla a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke, Venesz díjas Olimpiai Aranyérmes Mesterszakács [...]

Dr. Farkasinszki Ildikó interjú

IdeSüss Ildikó? Mit takar a név? Idesüss Ildikó – a Viasat3 csatorna által 2017-ben meghirdetett [...]

Erdős Hanna

Miért jó szilvával ’dolgozni’, sütni? 2016-ban először voltam a szilvanapokon a zsűriben, örömmel teszek eleget [...]

Mágnás diós-szilvás pite

Hozzávalók: 30dkg liszt 10 cs sütőpor 8 dkg porcukor csipet só 12 dkg sertészsír vagy [...]

Babák Mihály élményei

Mit jelent Ön számára a szarvasi Szilvanapok? Hagyományt, találkozásokat, együttléteket, jókedvet, vidámságot. Ma már nyugodtan [...]

A cukor, mint tartósító

A befőzésről A cukorral való gyümölcstartósítás egyik módja a befőzés.A parasztháztartásokban cukor e célra az [...]

Így fogyaszthatod a szilvát

Nyersen: Augusztus és szeptember magasságában legjobb, ha nyersen fogyasztod a szilvát, hiszen ebben a formában [...]

Hájas szilvás kiskiflik

Hozzávalók:  60 dkg finom liszt 30 dkg kiolvasztott sertésháj J 2 dl kefir vagy tejföl [...]

Szilvásgombóc

Hozzávalók: 3 összmarék liszt, 2 tojás, 8 közepes nagyságú krumpli, 1 kg szilva, 2 evőkanál olaj, [...]